Hlavními složkami javorového sirupu jsou voda a sacharóza, v menších množstvích další cukry, např. fruktóza a glukóza. Obsahuje některé organické kyseliny, zejména kyselinu jablečnou, díky kterým je sirup mírně kyselý, draslík, vápník, zinek a mangan.
Hlavními složkami javorového sirupu jsou voda a sacharóza, v menších množstvích další cukry, např. fruktóza a glukóza. Obsahuje některé organické kyseliny, zejména kyselinu jablečnou, díky kterým je sirup mírně kyselý, draslík, vápník, zinek a mangan.
Javorové sirupy se podle kvality a chuti označují velkými písmeny A, B, C a D. Sirup s označením A je nejemnější a je určen pro přímou konzumaci a pro malé děti, sirup B je světlý a má méně intenzivní javorovou chuť a C (tzv. Amber) má tmavší barvu a výraznější javorovou chuť a hodí se pro běžné použití. Poslední - D - nejhorší kvality vhodný převážně pro teplou kuchyni.
Neobsahuje žádné chemické přísady ani barviva.